Ruilen en Retourneren

Bij EV Plug Europa begrijpen we dat het soms nodig is om een aankoop te ruilen of retourneren. Hier is een overzicht van ons beleid om dit proces soepel te laten verlopen:

Retourtermijn:
Je hebt 30 dagen na ontvangst van je bestelling om aan te geven dat je een artikel wilt retourneren. Na het indienen van het retourformulier heb je 7 dagen om het product terug te sturen.

Voorwaarden:
Het geretourneerde product moet compleet en ongebruikt zijn, inclusief de originele verpakking. Helaas kunnen we beschadigde of gebruikte artikelen niet accepteren voor retournering. De kosten voor het retourneren van een product zijn voor de klant.

Retourprocedure:

 1. Meld je retour aan:
  Vul het retourformulier in via onze online retour portal.
 2. Bevestigingsemail:
  Na het indienen van het formulier ontvang je een bevestigingsemail met een link naar de status van je aanvraag. Houd deze status in de gaten, aangezien er geen aparte goedkeuringsmail wordt verzonden.
 3. Reactie binnen drie dagen:
  Binnen drie dagen ontvang je een reactie op je aanvraag. Als de retour is goedgekeurd, kun je een retourlabel aanmaken om het product terug te sturen.
 4. Terugbetaling:
  Na ontvangst van de retour wordt het bedrag binnen vijf werkdagen teruggestort op hetzelfde rekeningnummer als waarmee je hebt betaald. De terugbetaling is afhankelijk van de goede ontvangst van het product.

Herroepingsrecht:
Je hebt het recht om je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Na annulering heb je nogmaals 14 dagen om het product terug te sturen. Het volledige orderbedrag, inclusief eventuele verzendkosten, wordt gecrediteerd zodra het product in goede staat is ontvangen, inclusief alle meegeleverde accessoires en in de originele verpakking.

Bij verdere vragen staan we altijd voor je klaar. Bedankt dat je bij EV Plug Europa winkelt!

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn product ook ruilen?

Directe ruil is niet mogelijk. Bij een goedgekeurde retouraanvraag ontvang je binnen vijf werkdagen een terugbetaling. Hiermee kun je een nieuwe bestelling plaatsen. Je hebt ook de optie om direct een nieuwe bestelling te plaatsen nadat de retour is goedgekeurd.

Hoelang duurt het voordat ik een reactie krijg op mijn retouraanvraag?

We streven ernaar om binnen drie werkdagen te reageren op je retouraanvraag. In drukke periodes kan het echter iets langer duren. We doen ons best om je zo snel mogelijk van dienst te zijn.

Wat gebeurt er na het indienen van het retourformulier?

Na het invullen en verzenden van het retourformulier ontvang je binnen gemiddeld drie werkdagen een reactie. Indien nodig nemen we contact met je op via e-mail voor aanvullende informatie. Als je retouraanvraag direct wordt goedgekeurd, ontvang je ook een bevestiging per e-mail. Bij goedgekeurde aanvragen wordt het bedrag binnen vijf werkdagen teruggestort op je bankrekening.

Wanneer ontvang ik de terugbetaling?

Na goedkeuring van je retouraanvraag wordt het bedrag binnen vijf werkdagen teruggestort op hetzelfde rekeningnummer dat je hebt gebruikt bij de betaling.

Hoe kan ik een retour aanmelden?

Je kunt eenvoudig een retour aanmelden via onze retourportal. Volg de onderstaande stappen:

 1. Meld je retour hier aan:
  Ga naar onze retourportal via de onderstaande knop of ga naar https://www.retourneren.nl/evplug.
 2. Bevestiging van je retouraanvraag:
  Nadat je de retouraanvraag hebt ingediend, ontvang je een e-mail ter bevestiging. In deze e-mail vind je een link naar de status van je aanvraag. Houd de status in de gaten, want je ontvangt geen aparte goedkeuringsmail. De goedkeuring van je retouraanvraag is te zien in de status. Controleer deze regelmatig.
 3. Reactie op je aanvraag:
  Binnen drie dagen ontvang je van ons een reactie op je aanvraag. Als de retouraanvraag is goedgekeurd, kun je een retourlabel aanmaken om het product terug te sturen.
 4. Terugbetaling:
  Nadat we de retour hebben ontvangen, wordt het bedrag binnen vijf werkdagen teruggestort op dezelfde rekening waarmee je hebt betaald. Houd er rekening mee dat we het bedrag alleen kunnen terugstorten als het product in goede orde retour is ontvangen.

Als je verdere vragen hebt over het retourproces, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te assisteren en ervoor te zorgen dat je retourzending soepel wordt afgehandeld.