De perfecte laadkabel voor jouw auto.

Laadkabels

Bij EV Plug Europa begrijpen we jouw behoefte aan hoogwaardige laadkabels voor jouw elektrische auto. Ons uitgebreide assortiment is zorgvuldig geselecteerd op betrouwbaarheid en compatibiliteit met diverse automodellen. Of je nu thuis bent, bij openbare laadpalen, op vakantie of onderweg, wij hebben de perfecte laadkabel voor jouw elektrische auto.

Navigation options

Zoeken

Keuzehulp.

Meest geschikte producten voor je auto.

Advies bij het kiezen van de juiste Laadkabel:

  • Type Laadkabel

    Heb je een Type 1 of een Type 2 laadkabel nodig? Type 1 (Yazaki) wordt voornamelijk gebruikt in Noord-Amerika en Japan, terwijl Type 2, ook bekend als Mennekes, de standaard is in Europa. Het belangrijkste verschil tussen beide is de stekkervorm: Type 1 heeft 5 pinnen, terwijl Type 2 er 7 heeft. Type 1-kabels ondersteunen meestal slechts één fase, wat resulteert in een lagere laadsnelheid vergeleken met Type 2-kabels, die meerdere fasen kunnen gebruiken voor een snellere laadervaring.

  • Fase & Vermogen

    Kies tussen een 1-fase en een 3-fase laadkabel, afhankelijk van jouw auto's ondersteuning. Een 3-fase kabel laadt sneller op dan een 1-fase laadkabel, maar alleen als jouw auto ook 3-fase laden ondersteunt. Type 1 laadkabels hebben vaak een maximaal laadvermogen tot 7,4 kW en zijn beperkt tot eenfasige aansluitingen. Aan de andere kant kunnen Type 2 laadkabels een maximaal laadvermogen tot 22 kW aan, en ze profiteren van driefasige aansluitingen. Het is belangrijk om te weten welk type kabel en vermogen geschikt is voor jouw specifieke elektrische auto.

  • Lengte & Vorm

    Kies een laadkabel met de juiste lengte voor gemakkelijk opladen, vooral als laadpunten verder weg zijn. Rechte kabels zijn handig voor directe verbindingen, terwijl spiraalvormige kabels flexibiliteit bieden zonder overtollige lengte op de grond. Kies de vorm die het beste past bij jouw laadsituatie en voorkeuren.

evplug-mockup-keuzehulp.png__PID:fd333633-3af9-4a5e-9b36-2b6147d6cb63

Laadkabels: Geschikt Voor Alle Automerken En Modellen

Bij EV Plug Europa begrijpen we dat het vinden van de juiste laadkabel voor jouw elektrische auto essentieel is. Daarom zijn al onze laadkabels ontworpen met universele compatibiliteit in gedachten. Of je nu een Tesla, Nissan, BMW, Audi of een ander automerk rijdt, onze laadkabels zijn geschikt voor alle automerken en modellen. Bovendien hebben we handige tools beschikbaar om het zoeken naar de juiste producten nog eenvoudiger te maken.

Op onze website vind je een handige keuzehulp waarmee je gemakkelijk de juiste producten kunt vinden voor jouw specifieke auto. Daarnaast hebben we een speciale pagina met een overzicht van alle automerken, waar je kunt zoeken naar jouw auto om te zien welke laadkabels compatibel zijn. Zo maken we het vinden van de perfecte laadoplossing voor jouw elektrische auto zo eenvoudig mogelijk.

1920_credit-fastned-fastchargingstation-nl.jpg__PID:b4e5c985-f4cd-4948-b127-27fe4f970ee9

Snellaadstations: Voor Snel En Efficiënt Opladen Van Je Elektrische Auto

Snellaadstations bieden een uitstekende oplossing voor elektrische auto-eigenaren die onderweg snel willen opladen. Bij snellaadstations zijn verschillende laadsnelheden mogelijk, afhankelijk van de capaciteit van het station en de ondersteuning van jouw auto. Sommige stations kunnen laadsnelheden tot 50 kW, 100 kW of zelfs 350 kW bieden. Dit betekent dat jouw elektrische auto in enkele minuten tot tientallen of honderden kilometers bereik kan verkrijgen. In tegenstelling tot gewone publieke laadpalen, hebben snellaadstations een unieke laadkabel met een CSS- of CHAdeMo stekkertype. Het bijzondere van deze laadkabels is dat ze in staat zijn om veel meer stroom door te voeren, waardoor je elektrische auto aanzienlijk sneller wordt opgeladen. Bovendien zijn snellaadstations verbonden met een veel sterker elektriciteitsnetwerk, waardoor ze de hogere vermogens kunnen leveren die nodig zijn voor snel laden. Het resultaat is een snelle en efficiënte laadervaring, zelfs tijdens lange reizen.

laadpaal.jpg__PID:568b04cd-73f9-4393-b484-521a706840db

Laden Bij Publieke Laadpalen: Kies De Juiste Laadkabel Voor Jouw Behoeften

Bij het opladen van je elektrische auto bij publieke laadpalen is het cruciaal om de juiste laadkabel te kiezen voor een soepele ervaring. Type 2 laadpalen met socket-aansluitingen zijn veelvoorkomend in Europa, dus een type 2 laadkabel wordt aanbevolen voor maximale compatibiliteit. Houd er rekening mee dat publieke laadpalen vaak een socket aansluiting hebben, waarvoor je een eigen laadkabel nodig hebt. Overweeg ook de lengte, flexibiliteit en gewicht van de kabel, met rechte kabels voor meer bereik en gemak. Door de juiste laadkabel te kiezen, zorg je voor een probleemloos oplaadproces bij publieke laadpalen.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Welk type laadkabel laadt sneller?

Sommige Type 2 laadkabels kunnen 3-fase laden, waardoor ze sneller jouw elektrische auto opladen dan Type 1. De laadsnelheid is echter niet uitsluitend afhankelijk van het type laadkabel, maar ook van het vermogen van het oplaadpunt en de ondersteuning van jouw auto. Kies daarom een laadkabel die geschikt is voor het vermogen dat jouw auto en oplaadpunt ondersteunen om de optimale laadsnelheid te bereiken.

Welk type laadkabel is geschikt voor snelladen?

Voor snelladen heb je een laadkabel nodig met een CSS- of CHAdeMo stekkertype, omdat alleen deze stekkertypes de hogere stroomsterkte aankunnen die snelladers geven. Je kunt dus niet met je eigen laadkabel snelladen. Gelukkig hebben alle snellaadstations een eigen laadkabel die op elke elektrische auto past, zodat je altijd kunt snelladen.

Kan ik mijn laadkabel gebruiken bij publieke laadpalen?

Ja, je kunt bij alle publieke laadpalen in Nederland laden. In het buitenland is dit vaak ook mogelijk. Alleen in Frankrijk en Italië zijn er laadpalen waarvoor je een Type 3 laadkabel nodig hebt. Deze komen echter zelden voor. De meeste openbare laadpalen hebben een socket waar jouw eigen laadkabel in past.

Waar staat AC laden & DC laden voor?

AC en DC zijn afkortingen van wisselstroom (AC, alternating current) en gelijkstroom (DC, direct current). AC laden gebeurt bij normale laadpunten, zowel publiekelijk als privé. DC laden is alleen beschikbaar bij snellaadstations, omdat het veel krachtiger is en jouw elektrische auto daarom sneller wordt opgeladen.

Kan ik mijn 1-fase auto opladen met een 3-fase laadkabel?

Ja, je kunt jouw 1-fase auto opladen met een 3-fase laadkabel, maar dit versnelt de laadsnelheid niet. Het kan echter handig zijn als je twee auto’s hebt, waarvan één een 3-fase oplaadkabel nodig heeft en de ander een 1-fase laadkabel. Dan kun je namelijk met dezelfde 3-fase kabel beide elektrische auto’s opladen.

Zit er verschil in laadsnelheid tussen een gekrulde en rechte laadkabel?

Nee, er zit geen verschil in laadsnelheid tussen een gekrulde en rechte laadkabel. De laadsnelheid is afhankelijk van andere factoren, zoals jouw laadstation, jouw stroomnet aansluiting en de onboard charger van jouw elektrische auto

Kan ik met 1-fase 11kW laden?

Nee, je kunt niet met een 1-fase oplaadkabel jouw elektrische auto met 11 kW opladen. De 1-fase laadkabel kan maximaal 3,7 kW of 7,4 kW laden, afhankelijk van de hoeveelheid Ampère waar jouw meterkast over beschikt (16 of 32 ampère). Als je 11 kW wilt laden, heb je een 3-fase aansluiting nodig en een elektrische auto die dit kan ondersteunen.