Keuze Laadkabel

Welke Laadkabel moet ik kiezen?

Iedere elektrische en hybride auto's hebben afhankelijk van het model auto een andere laadkabels nodig. Er zijn diverse eigenschappen van belang bij het selecteren van een laadkabel:

 • Type aansluiting
 • Laadvermogen
 • Lengte
 • Kwaliteit en Garantie

Type aansluiting

Het is belangrijk om te bepalen voor welk type aansluiting jouw auto geschikt is. Er zijn twee type aansluiting op de autozijde:

 • Type 1 ‘Yakazi’
  Deze aansluiting heeft 5 pinnen
 • Type 2 ‘Mennekes’
  Deze aansluiting heeft 7 pinnen

Elektrische Auto aansluiting Type 1 of Type 2

Europese automerken hebben over het algemeen een Typ2 Mennekes aansluiting welke momenteel als standaard gevoerd wordt.

Sommige Amerikaanse en Japanse automerken moeten wel met een type Yakazi 1 laadkabel worden opgeladen. Het type aansluiting kan per merk verschillen en soms zelfs binnen hetzelfde model van een merk.

Let dus goed op bij de aanschaf van een laadkabel welk type voor uw elektrische of hybride auto geschikt is.

Via onze website kiest u altijd de juiste kabel voor je auto. Mocht je er niet uitkomen dan kunt u uiteraard ook altijd contact met ons opnemen.

Laadvermogen

Het maximale vermogen van de laadkabel kan grote invloed op de laadtijd van een elektrische auto hebben. Het laadvermogen wordt bepaald/beperkt door 3 factoren:

 • Laadpaal
 • Laadkabel
 • Autolader zelf

Een praktijkvoorbeeld: stel je hebt een auto die op 3x16A (11kW) kan laden. De laadpaal heeft een vermogen van 3x32A (22kW). En de laadkabel een vermogen van 1x32A (7,4kW).

In bovenstaande situatie kun je de auto op slechts 1x16A (3,7kW) laden. Hoe dat kan? Hoewel de auto op 3x16A (11kW) kan laden, en de laadpaal dit vermogen ook aankan, is de ‘verkeerde’ kabel gekozen. Een 1x32A (7,4kW) kan namelijk niet op 3 fasen laden.

Op Selecteer je auto op hoofpagina om te zien welke laadkabels het meest geschikt zijn. Advies nodig? Dan kunt u uiteraard ook altijd contact met ons opnemen.

Lengte

Ons assortiment bestaat uit kabels van 5 tot 10 meter lengte. Als je op vaak op verschillende plekken komt, waar je niet precies weet hoe de situatie is, dan is het handig om voor een wat langere laadkabel te kiezen. Gebruik je de laadkabel alleen thuis of op het werk, dan is 5 meter vaak voldoende.

Naast de lengte kun je ook nog kiezen uit een rechte of een spiraal laadkabel. Het voordeel van een spiraal laadkabel is dat deze niet over de grond hangt. Hierdoor blijft de kabel schoon, en is er ook minder slijtage.

Kwaliteit en Service

Waterdichtheid

Alle verkochte kabels hebben een IP54 bescherming. Dit maakt de kabel waterproof en bestendig tegen vuil.

Type kabel

Standaard zijn alle kabels TPE kabels zijn zeer goede kabels.
TPU kabels zijn zachter en flexibelere waardoor deze handzamer zijn.

Garantie

Alle kabels hebben 2 jaar garantie.

Onze laadkabels hebben carry-in garantie wat betekend dat je de kabel kunt opsturen zodat wij hem kunnen nakijken / repareren.